sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Malta kielimatkan kohteena

Moikka! Tässä postauksessa tarkoituksena olisi vähän esitellä Maltaa EF kielimatkakohteena, mukaan lukien hyvät ja huonot puolet.

Maltaa ennen olin tosiiaan käynyt ainoastaan Espanjassa, Tanskassa sekä Ruotsissa, joten luvassa oli täysin uusi kokemus uudessa kulttuurissa. Malta oli ilmastoltaan ihanteellinen, sillä korkeasta lämpötilasta huolimatta saarta ympäröivä meri vesi viilensi ilmaa. Auringon paistetta riitti lähes jokaiselle päivälle, ainoastaan viimeisenä kokonaisena päivänä satoi. Tosin sitten kun satoi, satoi muuten todella kovaa!

Ehkä yksi parhaista puolista on se, että oikeastaan kaikki on lähellä: niin rannat, kaupat, aktiviteettipaikat kuin nähtävyydetkin. Slieman rannalta saaren toiselle puolelle ajaa vain noin reilun tunnin! Tosimoni paikka on siis ihan kävelymatkan päässä.



Rantoja Maltalla on joka lähtöön. Löytyy niin kivirantoja kuin hiekkarantojakin, Gozon saarella komeilee upea kultainen hiekkaranta ja Cominon saarella puolestaan vesi on kristallin kirkasta ja turkoosia. Itse rakastuin Maltan kivirantoihin, oli ihanaa, kun kaikki vaatteet eivät olleet yltäpäältä hiekassa.

Varaudu odottelemaan Maltalla! Itse huomasin, että paikallisilla ei useimmiten minuuttiaikataulua löytynyt. Bussia saatiin välillä odotella ja ravintolassa oma tilaus ei ollut ihan heti nenän edessä. Mutta mitäpä tämä haittaa, kun on mahtava seura ympärillä?



Malta oli maana ehkä hieman Suomea halvempi, ainakin mitä tulee ruokaan yms. Moni vaatekaupoista oli kuitenkin suunnilleen samoissa hinnoissa. Plussaa oli se, että meidän hotellilta aivan kiven heiton päässä sijaitsi hieno kauppakeskus sekä ruokakauppa!

Siinäpä nyt hieman ajatuksen juoksua! Jos sulla on jotain, mitä haluaisit tietää kielimatkoista, niin jätä kommentti tai laita insta diressä viestiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Googletetuimmat kysymykset/asiat: Kielimatka edition!

Moikka! Tänään vähän erilaisemman postauksen parissa! Laitoin googleen aina tietyn alun ja katsoin sitten mikä/mitkä googletuimpia as...